Toerisme Kasterlee

Oktober = pompoenmaand

Ontdek de betoverende wereld van pompoenen tijdens Pompoenmaand in Kasterlee!

Van 1 tot 22 oktober staat Kasterlee volledig in het teken van deze veelzijdige vrucht. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring boordevol kleur, smaak en spectaculaire evenementen.

Zondag 1 oktober trappen we de feestelijkheden af met het Oogstfeest bij De Pompoenerie. Proef de heerlijkste pompoengerechten en bewonder de indrukwekkende oogst. Een waar festijn voor alle liefhebbers van pompoenen!

Zaterdag 7 oktober vindt het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen plaats. Bewonder de reusachtige pompoenen en zie hoe ze worden gewogen om te bepalen wie de titel van de zwaarste pompoen in België verdient. Een spektakel dat je niet wilt missen!

Zondag 8 oktober staat het Belgisch Kampioenschap Pompoenschieten op het programma. Bewonder hoe deelnemers pompoenen afvuren met hun zelfgemaakte reuzekatapulten en strijden om de verste en meest indrukwekkende lanceringen. Sensatie gegarandeerd!

Zondag 15 oktober verandert Kasterlee in een levendige Pompoenmarkt. Wandel langs kraampjes vol ambachtelijke producten, proef heerlijke pompoenlekkernijen en laat je betoveren door de gezellige sfeer.

Zondag 22 oktober komt de Pompoenregatta tot leven. Bewonder hoe dappere deelnemers met uitgeholde pompoenen over het water racen. Het is een uniek spektakel vol plezier en creativiteit.

Zet deze datums alvast in je agenda en kom genieten van de prachtige pompoenen en gezelligheid in Kasterlee!

14 jul 2023
Nieuwsoverzicht
LCP