Toerisme Kasterlee

Op pad in Kasterlee

In Kasterlee kan je eindeloos wandelen. Het ene pad is nog mooier dan het andere. De uitzichten lijken eindeloos en de natuur onwezenlijk mooi. Wil je komen genieten van onze pracht dan kan dat aan de hand van de vernieuwde themawandelingen.

Wandelen met Wielen

Een verhard wandelpad loopt door het bosrijk gebied en over het glooiende landschap van de Witte Bergen en de Hoge Berg van Lichtaart. Deze tocht kan je perfect maken met een rolstoel, buggy of loopfiets. Je kiest voor een wandeling van 4,7 km of 2,7 km.

Heidewandeling

Vanaf half augustus, soms zelfs van begin augustus, tot half september is de heide op z'n mooist. Dan is deze wandeling van 6 km of 12 km een echte aanrader. Maar ook nu tijdens de koudere maanden van het jaar is deze tocht een pareltje. Laat je meevoeren langs de mooiste plekjes van deze bos- en duinenwandeling in Lichtaart.

Wandelen in het land van de Slapende Reus

Of je nu kiest voor de korte wandeling van 2,5 km of de tocht van 6 km, je wandelt door een plaatje. Zandvlakten, luchtwortels, heuvelachtig gebied en dichte bossen zorgen voor een tocht vol afwisseling in Kasterlee.

Balderijwandeling

Deze wandeling in Tielen van 7,5 km voert je afwisselend langs een landelijk, bosrijk en uitgestrekt moerasgebied in de omgeving van de Balderij, de Lage Rielen en het Rielenbroek. Een leuke extra is het knuppelpad tussen knooppunten 49 en 47. In de winter kan het hier erg nat zijn, laarzen zijn dan een must.  

De flyers van deze wandelingen kan je rechts op deze pagina downloaden of aanvragen via het digitaal loket.

Lise Goossens
15 feb 2019

Categorieën

wandelen
Nieuwsoverzicht
LCP