Toerisme Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De lente is in het land

In Kasterlee kan je op verschillende manieren genieten van de lente. Wandelen kan via paden waarvan het ene nog mooier is dan het andere. Tijdens het fietsen lijken de uitzichten eindeloos en de natuur onwezenlijk mooi. Wil je komen genieten van onze pracht dan kan dat aan de hand van uitgestippelde fietslussen en vernieuwde themawandelingen.

Themaroutes

Niets is zo gemakkelijk als fietsen aan de hand van knooppunten. In Kasterlee werden 5 fietstochten uitgestippeld met afstanden tussen 11 en 57 km. We geven je met plezier een overzicht van deze routes, ontdek ze hier. Dan is het enkel nog een datum prikken en 'zoef' je bent op weg.

Wandelen met Wielen

Een verhard wandelpad loopt door het bosrijk gebied en over het glooiende landschap van de Witte Bergen en de Hoge Berg van Lichtaart. Deze tocht kan je perfect maken met een rolstoel, buggy of loopfiets. Je kiest voor een wandeling van 4,7 km of 2,7 km.

Heidewandeling

Vanaf half augustus, soms zelfs van begin augustus, tot half september is de heide op z'n mooist. Dan is deze wandeling van 6 km of 12 km een echte aanrader. Maar ook nu in het voorjaar is deze tocht een pareltje. Laat je meevoeren langs de mooiste plekjes van deze bos- en duinenwandeling in Lichtaart.

Wandelen in het land van de Slapende Reus

Of je nu kiest voor de korte wandeling van 2,5 km of de tocht van 6 km, je wandelt door een plaatje. Zandvlakten, luchtwortels, heuvelachtig gebied en dichte bossen zorgen voor een tocht vol afwisseling in Kasterlee.

Balderijwandeling

Deze wandeling in Tielen van 7,5 km voert je afwisselend langs een landelijk, bosrijk en uitgestrekt moerasgebied in de omgeving van de Balderij, de Lage Rielen en het Rielenbroek. Een leuke extra is het knuppelpad tussen knooppunten 47 en 48. Hiervoor verlaat je even de aangegeven route in de folder. In de winter kan het hier erg nat zijn, laarzen zijn dan een must.  

De flyers van deze wandelingen kan je rechts op deze pagina downloaden of aanvragen via het digitaal loket.

Ontdek ook onze culinaire activiteiten en wandelzoektochten met de kinderen.

Lise Goossens
08 mrt 2019

Categorieën

fietsen , wandelen
Nieuwsoverzicht
LCP