Toerisme Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tover zelf een streekgerecht op tafel

Zin in een super simpel maar overheerlijk gerecht met verse streekproducten? Dit slaatje met spek, peer en geitenkaas zijn de ideale combinatie.

Ingrediënten

  • 0,5 rolletje geitenkaas (250 gr) (bv. Saint-Maure) van geitenboerderij Polle
  • 1 peer (bv. Doyenne)
  • 4 dunne lapjes Kempisch gezouten spek
  • rucola
  • Geroosterde pijnboompitten
  • 1 el Honing
  • 0,5 el Balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • Snuifje peper

Werkwijze

  1. Schil de peren, snij ze in helften en leg ze met de bolle kant op een ingevette bakplaat of bakpapier.
  2. Snij de rol Saint Maure in plakjes en verdeel ze over de peren. Werk nog af met een snuifje peper.
  3. Wikkel rond elke halve peer met geitenkaas twee lapjes spek.
  4. Bak de peren 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C tot het spek gebakken is.
  5. Maak intussen een vinaigrette van de honing, balsamicoazijn, mosterd en een snuifje peper en zout.
  6. Serveer de peertjes op een rucolaslaatje met geroosterde pijnboompitten, afgewerkt met een lepeltje vinaigrette.

Smullen maar!

Voor 2 pers.

Bronvermelding: geitenboerderij Polle

Moeilijkheidsgraad: 1 op 3 sterren

Bereiding: 30 min.

Streekproduct: Kempisch gezouten spek, geitenkaas, honing

04 mrt 2021

Categorieën

streekproducten
Nieuwsoverzicht
LCP