Toerisme Kasterlee

Tover zelf een streekgerecht op tafel

Na de feestdagen en in het begin van het nieuwe jaar, starten we weer met onze goede voornemens. Gezond en lekker eten staat meestal op het lijstje. Wij geven jullie alvast een smakelijk begin.

glutenvrije granola met geitenkaasyoghurt

Ingrediënten

  • 300 gr. glutenvrije havervlokken
  • 40 gr. pijnboompitten
  • 40 gr. zonnebloempitten
  • 40 gr. pompoenpitten
  • 40 gr. sesamzaad
  • 20 gr. lijnzaad
  • 40 gr. amandelschilfers
  • 50 gr. kokosschilfers
  • 10 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • geitenkaasyoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Doe de vlokken, pitten, zaden, amandel- en kokosschilfers in een grote kom en meng ze door elkaar.
  3. Voeg de ahornsiroop en de olie toe en meng alles goed.
  4. Verdeel het mengsel over een grote, vlakke bakplaat.
  5. Bak de massa ongeveer 45 minuten op 150°C. Roer het geheel elk kwartier even om zodat het gelijkmatig bruin kleurt.
  6. Laat de geroosterde mix afkoelen.
  7. Bewaar de granola na het afkoelen in een goed afgesloten pot.
  8. Serveer met geitenkaasyoghurt.

Praktisch

Bereidingstijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: 1 op 3 sterren
Recept voor 2 personen 
bron: Kempense geitenkaas Polle

Streekgebonden product

14 jan 2021

Categorieën

streekproducten
Nieuwsoverzicht
LCP