Toerisme Kasterlee

Tover zelf een streekgerecht op tafel

Om dit gerechtje te maken zijn er 2 voorwaarden: 1. Je drinkt al eens graag een aperitiefje. 2. Je lust het nog liever met een hapje erbij. Benieuwd? Kijk snel verder.

Gin pit en hapje pens

Ingrediënten

Bereiding 

Het hapje:

  1. Snij de pensen overlangs in twee. Bestrijk ze rijkelijk met de geitenkaas en sluit ze weer.
  2. Rol de pensen in het spek. Zorg ervoor dat de plakjes spek goed dicht blijven zodat de kaas mooi tussen de stukken pens blijft zitten.
  3. Prik de pens op tandenstokers om ze mooi dicht te houden. Bak het spek in de pan aan alle kanten mooi bruin.
  4. Snij ze in schijfjes van ongeveer 2 cm en prik de stukjes op een stokje.

De cocktail:

  1. Vul het glas tot de rand met ijsblokjes.
  2. Schenk de gin erbij, dan de tonic en roer even door.
  3. Voeg de garnering toe. Is de garnering een schijfje limoen, citroen of grapefruit? Voeg ze dan toe vóór je de tonic erover giet. Is het een droge garnering zoals jeneverbessen en kaneelstokjes doe ze er pas als laatste bij.

Praktisch 

Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 1 op 3 sterren
Recept voor 2 personen
bron: www.lekkervanbijons.be, Jan Cooymans en Dirk VerHeyen

Klik hier en ontdek nog meer streekgerechten.

03 jun 2019

Categorieën

streekproducten
Nieuwsoverzicht
LCP