Toerisme Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Moet je zien: het toeristisch infokantoor

Met het toeristisch infokantoor is Kasterlee een bezienswaardigheid rijker geworden. Met verschillende elementen die al je zintuigen prikkelen is een bezoekje zeker de moeite waard.

Het kantoor is een belevingsruimte geworden. Je kan er filmpjes bekijken, een wedstrijdje doen op de handfiets, kabouterliedjes beluisteren, ontdekken hoe de winter ruikt en nog zo veel meer.

Download rechts op deze pagina de promotiefilm die Sander Verheyen van het toeristisch infokantoor maakte.
 

De inrichting is opgebouwd rond 4 thema's:

  1. pompoenen
  2. actief in de natuur
  3. gastronomie
  4. kabouters

pompoenen

Bij Kasterleenaren zitten pompoenen in het bloed. Natuurlijk kan dit thema niet ontbreken in het kantoor. Je kan een reuzegrote pompoen aanraken en filmpjes bekijken van de pompoenevenementen.

actief in de natuur

Klaar voor de start? Tijdens een wedstrijdje op de handfiets wandel, fiets, kajak en rijd je paard door de Kempense natuur. Onderweg probeer je kabouters en pompoenen te vangen. Maar druk niet af bij de boze pompoen want dan heb je een minpuntje! 

gastronomie

Met meer dan 90 horecazaken en vele streekproducten is gastronomie een belangrijke speler in Kasterlee. We hebben een hele wand en ontdekkingstafel aan dit onderwerp gegeven. 
Op de wand kan je recepten afscheuren, kom je enkele straffe zaken te weten over de geschiedenis van Kasterlee. Je kan er ook horen, zien en ruiken. 
Op de ontdekkingstafel kan je bij verschillende streekproducten een barcode scannen. Op het scherm lees je dan een woordje uitleg. Let op, kijken mag en aankomen ook!

kabouters

Al verschillende jaren komen mensen naar Kasterlee om hun oor te leggen tegen de luchtwortels van Kabouterberg. Want je weet het of je weet het niet maar daar wonen de échte kabouters. 
In het kantoor kunnen kinderen ook in en onder de boom klimmen. Onder de wortels kunnen ze een filmpje bekijken, ruiken wat de geur van kabouter is, horen hoe kabouters snurken en nog zo veel meer. De kleine kapoenen zijn hier wel een tijdje zoet. Vergeet zeker niet naar boven te kijken!


Nog meer

Top 10

Op deze wand brengen we de toppers in Kasterlee in beeld. Ga je gangen op de touchscreen en kom alles te weten over de bezienswaardigheden. We combineren hier foto's en filmpjes.


Tijdslijn

Elk seizoen is er wel iets te beleven en dat zie je op deze wand. Per seizoen geven we enkele tips. Op de bordjes zie je sfeerbeelden, draai de bordjes om en je krijgt meer informatie. Ook vind je hier gratis fiets- en wandelroutes in Kasterlee. 


Leeshoek

Hier staan alle brochures netjes uitgestald, klaar om gelezen te worden. Ook kan je hier gratis op het internet om zaken op te zoeken. Met veel plezier printen we je uitgestippelde wandel- of fietsroute voor je uit.Winkel

Een cadeautje uit Kasterlee? Kom eens bij Toerisme Kasterlee winkelen. We hebben producten om te eten, drinken, lezen en zelfs om te knuffelen. Unieke producten waar iedereen blij van wordt.


Toegankelijkheid

Rolstoelen kunnen bij ons vlotjes binnen dankzij de schuine helling en automatische deur. Ook binnen zijn alle voorzieningen zo gemaakt dat mensen in een rolstoel de verschillende elementen kunnen bedienen en beleven.
Voor slechtzienden zijn er verschillende zaken die kunnen betast worden en slechthorenden kunnen we verder helpen dankzij een mobiele ringleiding.


Andere talen

Tekst en uitleg worden in het kantoor aangeboden in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

 

 

 

Lise Goossens
19 nov 2018
Nieuwsoverzicht
LCP